Definitief ontharen

Ontharen:

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren, ontharingscremes, ladyshave of scheermes, bieden een tijdelijke oplossing voor uw overbeharing. Laserontharing is de snelste manier van definitef ontharen maar is alleen geschikt voor haren welke voldoende pigment bevatten. Eén methode, die vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen?:

Een dun steriel naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Advies:

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Behandelperiode:

Totdat het totale gebied onthaard is, zult u regelmatig een behandelingen moeten ondergaan. De behandeperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 a 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen 2 behandelingen wordt echter steeds groter. U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekend dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.